Archief

    Home  /  Archief

Klik hier voor meer informatie over Sculptuurland 2021 

2020

In deze editie van sculptuurland staat de beleving centraal. Het thema ‘aarde’ wordt vanuit diverse standpunten belicht; zo kun je o.a. ervaren hoe het is om geboren te worden, te verdwalen, je evenwicht te houden/verliezen, een standpunt in te nemen, je te verwonderen en los te laten, ja ook het loslaten hoort bij onze ervaringen op aarde. Kortom je ontdekt in deze editie van sculptuurland aspecten van het element ‘aarde’ die  je aan het denken zetten.

Als je n.a.v. het bezoek aan sculptuurland informatie wil over aankoop of behoefte hebt aan een gesprek met de kunstenaar-curator dan kan dat; Roeland 06-25420334

De expositie is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

In de zomerperiode van 17 juli tot17 augustus is sculptuurland gesloten.  

2019

De vierde editie van sculptuurland heeft als thema ‘lucht’.

De kunstenaars Ellen Bouter, André Ploeg, Marjo van Rest en Roeland van de Wall Repelaer hopen u middels hun werk een ervaring mee te geven. Andere aspecten te laten ontdekken van dit zo alledaagse element, een element dat ons omringt en doordringt van geboorte tot dood.

De kunstwerken, deels speciaal voor deze expositie gemaakt staan, hangen, vliegen, in een prachtig stukje natuur; glooiend landschap met slingerende paadjes, open stukken, hoge bomen en verrassende nissen.

 

2018

Sculptuurland voor printKaart Sculptuurland 2018_def

Op 7 juli ven je van harte welkom in CultuurlandPoster Beeldenroute De Grebbelinie rond Renswoude randSculptuurland voor print

Kunstenaarscollectief 14Karaats organiseert, van 13 mei t/m 1 oktober, een tijdelijke Beeldenroute in het Grebbeliniegebied rond Renswoude. Zestien kustenaars maken een kunstwerk, geïnspireerd op dit verdedigingsgebied met zijn rijke cultuurhistorie en natuur. 14Karaats wil de aandacht vestigen op dit fraaie landschap, door bezoekers – via de kunstwerken- met andere ogen naar dit landschap te laten kijken. Om het intensiever te beleven.

De kunstwerken zijn te bezichtigen aan de hand van de gratis routefolder met fiets- en wandelkaart. De route voert grotendeels over kleine dijkjes en wegen, evenals over de forten en verdedigingswerken. De totale route is 15 km en is ook in gedeelten te bekijken.
Locatietheater en de expositie Making OF complementeren het geheel.

Meer informatie: www.14karaats.nl

 

 

2e editie SCULPTUURLAND

de beeldentuin is van 1 juli tot 1 oktober 2017 doordeweeks geopend van 9 tot 17 uur,

hier exposeren Jan Hiensch, Karin van Veldhuisen, Wietske, Schoemaker, Derk Postma en Roeland van de Wall Repelaer

Renswoudseweg 1 Ederveen

Sculptuurland_2017

 

 

20170110_084307expositie ‘twee werelden’ in Huize kernhem van 7 t/m 22 januari 2017

geopend zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur behalve op 15 januari dan om 14 uur geopend

adres: Kernhemseweg 7   6718 ZB Ede


a4_poster-presentatie-page-001 Zaterdag 1 oktober zal Derk Postma op feestelijke wijze zijn dichtbundeltje presenteren Geïnspireerd door sculptuurland schreef hij deze gedichten. Jan Hiensch (een van de exposanten van sculptuurland) maakte er een boekje van.

Hoe laat:       19.30 uur
Waar:           Renswoudseweg 1 Ederveen.


krv-9-jaar-1-1024x752


Poster.indd