Voorgaande edities

2018

Een bezoek aan Sculptuurland 2018 is een belevenis. Dwalend over smalle paadjes, die door de dichte bosschage voeren, ontstaat een zoektocht naar vogelachtigen in alle soorten en maten. Hier treffen we de gier, die illustreert dat de een zijn dood de ander brood oplevert. Iets verder een heiligdom, gewijd aan de steeds uit zijn as verrijzende Vuurvogel en een opgravingssite met de pre-historische pterodactyrus. Naast een overvloed aan naturalistisch weergegeven zangvogels. We zien de werken van een 14-tal kunstenaars, sterk wisselend in visuele kwaliteit, maar steevast verhalend van karakter en geplaatst in een theatrale setting.

2017

Deze zomer kunt u de 2e editie van ‘sculptuurland’ bezoeken.

Een beeldentuin in Ederveen waar vijf kunstenaars hun werk tonen; Jan Hiensch, Derk Postma, Karin van Veldhuisen, Wietske Schoemaker en Roeland van de Wall Repelaer. Kenmerkend voor hun werk is de relatie met de omgeving waar het werk staat. variërend van dichtkunst tot land-art en van installaties tot beelden op sokkels. Dit alles in een mooi stukje natuur aan de Renswoudseweg 1 in Ederveen. Te zien van 1 juli t/m 1 oktober doordeweeks geopend van 9 tot 17 uur  en zondagen van 12 tot 17uur. Gesloten van 15 juli tot 13 augustus.

2016

In de prachtige omgeving van Ederveen ligt het natuurgebied ‘De Drie Roeien’. Een oase van oneindige rust en natuurschoon in de vorm van bomen, planten, bloemen, water en vogels. Middenin deze idyllische omgeving is een beeldentuin gerealiseerd. Initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Roeland van de Wall Repelaer toont samen met nog drie andere kunstenaars adembenemende kunstwerken in de vrije natuur: de eerste editie van Sculptuurland.

Sculptuurland 2016 wordt gehouden op het terrein ‘De Drie Roeien’ in Ederveen. Vroeger een meubelwerkplaats, tegenwoordig de bestemming van Momo Theaterwerkplaats, voor circa 35 kunstzinnige talenten met een zorg- dan wel hulpvraag. Verder is er op het terrein een theaterzaal en een beeldentuin. Roeland: „Op dit moment zijn we bezig met het realiseren van een tweede theaterzaal met maar liefst negentig stoelen, een theatercafé annex keuken, een kas en een kunstatelier. Kortom, het hele terrein gaat kunst als het ware ‘ademen’. Met behulp van fondsen en de tomeloze inzet van vrijwilligers willen we eind dit jaar het geheel vernieuwde terrein openen, onder de noemer ‘Cultuurland’.”

2015